Skip to main content

Kennis delen, opleiding en voorlichting

IMUKA

Current concepts in orthopedic pathology

Nanne Kort is jaarlijks organisator van het IMUKA congres. IMUKA ondersteunt de medische professional bij het vormgeven van een  zorgstelsel dat goed functioneert, dat noodzakelijke zorg van goede kwaliteit levert en toegankelijk is tegen redelijke kosten.

European Basic Arthroscopy Course

Arthroscopie (kijkoperatie van een gewricht) is een vakgebied binnen de orthopedie dat sterk groeit en in ontwikkeling is.

Maar het leren en verbeteren van arthroscopische vaardigheden kost veel tijd en training. Tijd die er over het algemeen niet is tijdens de opleiding en in de dagelijkse praktijk; efficiëntie is tijdens een operatie geboden.

De arthroscopische vaardigheden zijn goed virtueel te trainen. Tijdens de EBAC benutten we de mogelijkheden hiervoor optimaal. Op deze manier brengen we de kwaliteit van het onderwijs in arthroscopie naar een hoger niveau.

ESSKA-EKA All About Knee Arthroplasty course

Een cursus bedoeld voor chirurgen die zelfstandig knie-arthroplastiek willen uitvoeren. De cursus bestaat uit demonstraties, casuïstiek, lezingen en een anatomisch lab. Hier kan knie-arthroplastiek uitgevoerd worden, onder begeleiding van de EKA faculteitsleden.

Alle aspecten van totale primaire knie-arthroplastiek komen aan bod; van pre-operatieve planning tot revalidatie, chirurgische technieken, infectiepreventie, intra-operatieve complicaties en verbeterde recovery.