Skip to main content

Over Nanne Kort

Nanne Kort, orthopeed

“Wat ik wilde worden toen ik klein was? Privé-detective of helikopterpiloot.”

Nanne Kort (1969) werd geboren en groeide op op Curaçao. Na zijn middelbare schooltijd vloog hij naar Nederland. Niet in een helikopter, maar om geneeskunde te studeren.

Geneeskunde

“Zorgzaamheid zit in mijn karakter. Geneeskunde was daarom een logische studiekeuze. In de loop van de tijd heb ik een heel duidelijk beeld gekregen van hoe het anders, béter moet in de gezondheidszorg. Ook dat zit in mijn karakter: ik wil altijd het beste.

Mijn visie is dat persoonlijke zorg en aandacht, in combinatie met de beste technieken en technologie het beste resultaat geven. Dat heb ik samen kunnen brengen in CortoClinics.”

Nanne Kort - Mako Robot - Digitale Zorg

Orthopedie

“Waarom ik voor orthopedie als specialisme heb gekozen? Met orthopedie kan je heel direct bijdragen aan de levenskwaliteit van een cliënt.

Een orthopedische klacht is niets meer dan een mechanisch defect. Iemand met orthopedische klachten is in principe gezond, maar de klachten maken hem minder mobiel. Dat grijpt diep in op je dagelijks leven. Niet alleen praktisch, maar ook psychisch: immobiliteit isoleert. Als ik in staat ben zo’n defect te repareren, help ik iemand een enorme stap vooruit. Hij kan weer verder met zijn leven, zonder beperkingen. En dat geeft mij voldoening: als ik kan bijdragen aan het levensgeluk van de ander.”