Skip to main content
Nieuws

Publicatie: No significant difference in early clinical outcomes of custom versus off-the-shelf total knee arthroplasty: a systematic review and meta-analysis

Gepersonaliseerde zorg heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen, ook in de knieprothesiologie. De ‘custom knieprothese’ is één van de resultaten hiervan. Een custom knieprothese wordt op basis van de anatomie van de patiënt gemaakt, en is dus volledig gepersonaliseerd.
In dit artikel is de literatuur die tot nu toe hierover gepubliceerd is op een wetenschappelijke manier op een rij gezet. Het praktijkveld krijgt op deze manier een goed overzicht van de resultaten tot nu toe. Daarnaast vormt het artikel een goede basis voor vervolgonderzoek. Het maakt duidelijk welke informatie verzameld moet worden en geeft inzicht in mogelijke nieuwe onderzoeks-onderwerpen.

Müller, Jacobus H., e.a. “No significant difference in early clinical outcomes of custom versus off-the-shelf total knee arthroplasty: a systematic review and meta-analysis”. Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy, 2021. Crossref, doi:10.1007/s00167-021-06678-6.